Pædagogisk udvikling

Konsulenthjælp – vi tager fat i det der virker og skaber mere sammen

Med udgangspunkt i alt det I allerede gør, tager vi de næste skridt fremad sammen. Uanset om det handler om trivsel, visioner eller pædagogisk udvikling finder vi et fælles fokus.

Et eksempel fra et konsulentforløb i en ledergruppe:

I en kommune hvor man skulle spare penge, havde man lagt fire daginstitutioner sammen til én institution bestående af fire afdelinger. Institutionen havde en fælles leder og fire daglige ledere fordelt på afdelingerne.  Institutionens største udfordring var at føle sig som én institution. De havde simpelthen ikke følelsen af samhørighed. I en proces med lederne arbejdede vi med denne “Samhørighed”, vendte og drejede den og så den fra forskellige perspektiver. Vi fandt ud af at det de troede de havde sammen var noget andet end de havde forestillet sig. De mødtes under en fælles ramme, præsenterede noget  for hinanden og skiltes igen. Men der var ikke et arbejds fællesskab eller en fælles oplevelse. I løbet af tre møder fik vi etableret en fælles forståelse af det ønskede fællesskab, fik sat både tid og handlinger på det fremadrettede samarbejde og fik planlagt en personaledag for alle medarbejdere institutionen.

Lederen (Helle) skrev efterfølgende “Dine input til os har været guld værd, det er helt sikkert en proces vi vil benytte fremover også. Et stort skridt på vejen til at implementere følelsen af at være en institution, helt ud til den enkelte medarbejder.”   Helle Quistgaard. Tidl.leder Hellested Børnehus

Vil du vide mere?

Pædagogiske indsatser og udvikling

Pædagogisk organisationsudvikling

Ring 20 99 34 89 i dag og hør nærmere.