Pædagogisk udvikling

Konsulenthjælp – sammen tager vi fat i det, der virker og skaber mere af det!

Jeg tilbyder konsulenthjælp til daginstitutioner. Med et nysgerrigt og anerkendende blik, tager vi udgangspunkt i alt det I allerede gør, og finder frem til jeres næste skridt mod udvikling. I vælger om det handler om trivsel, visioner eller pædagogisk udvikling.

 

Et eksempel fra et konsulentforløb i en ledergruppe

I en kommune, hvor man skulle spare penge, havde man lagt fire daginstitutioner sammen til én institution bestående af fire afdelinger. Institutionen havde en fælles leder og fire daglige ledere fordelt på afdelingerne.

Institutionens største udfordring var, at de ikke følte sig som én institution. De havde simpelthen ikke følelsen af samhørighed. I en proces med lederne arbejdede vi med denne samhørighed, vendte og drejede den, og så den fra forskellige perspektiver.

Vi fandt ud af, at det de troede, de havde sammen, var noget andet, end de havde forestillet sig. De mødtes under en fælles ramme, præsenterede noget for hinanden og skiltes igen. Men der var ikke et reelt arbejdsfællesskab eller en fælles oplevelse.

I løbet af tre møder fik vi etableret en fælles forståelse af det ønskede fællesskab, fik sat både tid og handlinger på det fremadrettede samarbejde og fik planlagt en personaledag for alle medarbejdere institutionen.

Lederen (Helle) skrev efterfølgende “Dine input til os har været guld værd. Det er helt sikkert en proces, vi vil benytte fremover også. Det var et stort skridt på vejen til at implementere følelsen af at være en institution, helt ud til den enkelte medarbejder.”
Helle Quistgaard
Tidl.leder Hellested Børnehus

Vil du vide mere?

Pædagogiske indsatser og udvikling

Pædagogisk organisationsudvikling

Ring 20 99 34 89 i dag og hør nærmere.